قرص لووتیروکسین به عنوان یک هورمون مصنوعی، جایگزین هورمون تیروکسین (T4) میشود که بدن به طور طبیعی آن را تولید نمیکند. این دارو، با تنظیم سطح هورمونهای تیروئیدی، نقش حیاتی در بازگرداندن تعادل متابولیسم بدن و بهبود کیفیت زندگی بیماران دارد.
محصولات مرتبط
لووتیروکسین سدیم 0/1 میلی گرم قرص 100 عددی
لووتیروکسین سدیم (T4)به عنوان جایگزین هورمون تیروئید تجویز می شود. این دارو در درمان بیماران مبتلا به کم کاری غده تیروئید (هیپوتیروئیدیسم) بکار می رود. غده تیروئید مسوول ساخت لووتیروکسین می باشد. در بیماران دچار کم کاری تیروئید، تیروئید مقادیر کمتری از این هورمون را تولید می کند. به علاوه این دارو در کودکان دچار کم کاری تیروئید (کرتینیسم) و افراد مبتلا به بزرگی بی علامت تیروئید (گواتر) نیز استفاده می شود. لووتیروکسین به شکل قرص تولید می گردد.
در رشته پرورش اندام در زمان سوماتروپین تراپی بعد از گذشت یک ماه یا بیشتر به علت اثر سوماتروپین بر کاهش فعالیت تیروئید(از عوارض مصرف سوما کاهش فعالیت تیروئید میباشد)،به منظور حذف این عارضه و افزایش سوخت و ساز بدن به موازات مصرف سوما با توجه به شرایط ورزشکار هورمون تیروئیدی توصیه و تجویز خواهد شد.
موارد مصرف قرص لووتیروکسین
لووتیروکسین برای درمان کمکاری تیروئید استفاده میشود. این دارو میتواند به درمان سایر اختلالات تیروئید از جمله سرطان تیروئید هم کمک کند. علاوه بر این، در مواردی که کاهش هورمون تیروئید علت ناباروری است، میتوان از قرص Levothyroxine برای درمان آن استفاده کرد.
روش مصرف لووتیروکسین
- بهترین زمان مصرف قرص لووتیروکسین باید توسط دکتر غدد مشخص شود، اما معمولا باید آن را یک بار در روز با معده خالی و ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از صبحانه مصرف کنید.
- دوز Levothyroxine بر اساس سن، وزن، وضعیت پزشکی، نتیجه تستهای آزمایشگاهی، پاسخ بدن شما به درمان و سایر داروهای مصرفیتان تعیین میشود. از این دارو به طور منظم استفاده کنید تا بیشترین سود را از مصرف آن ببرید.
- برای اینکه مصرف داروی Levothyroxine فراموش نکنید، آن را هر روز در یک ساعت مشخص بخورید.
- اگر قرص لووتیروکسین ناشتا فراموش شود، باید آن را در اسرع وقت مصرف کنید. اما اگر تقریبا زمان خوردن نوبت بعدی دارو فرا رسیده است، فقط آن دوز را مصرف کنید و از ۲ برابر کردن مقدار دارو بپرهیزید.
- ممکن است چند هفته طول بکشد تا متوجه اثرات Levothyroxine و بهبود علائم خود شوید. حتی اگر احساس خوبی دارید، بدون مشورت با پزشک مصرف دارو را قطع نکنید. Levothyroxine کمکاری تیروئید را کنترل میکند، اما آن را درمان نمیکند. بنابراین معمولا لازم است مصرف آن را تا پایان عمر ادامه دهید.
تداخلات دارویی قرص لووتیروکسین
بعضی از داروها مانند کلستیرامین، کلستیپول، کلسولام، آنتیاسیدها، سوکرالفیت، سایمتیکون، مکمل آهن، مکمل کلسیم، سدیم پلیاستایرن سولفونات، اورلیستات، لانتانیم و سولامر میتوانند میزان جذب Levothyroxine را کاهش دهند. از اینرو توصیه میشود بین زمان مصرف این داروها و زمان مصرف Levothyroxine حداقل چهار ساعت فاصله در نظر بگیرید.
دیدگاه خود را بنویسید